Laura van der Schoor 8e op WK Office

Laura van der Schoor, leerling van het Anna Lyceum in Nieuwegein, heeft tijdens de zomervakantie deelgenomen aan het Wereld Kampioenschap Office in Excel 2013. Het WK werd gehouden in Disney World, Orlando, Verenigde Staten.

Op vrijdag 3 juni was Laura met de hoogste score en de snelste tijd Nederlands Kampioen geworden. Deze prestatie werd beloond met een deelname aan het WK. Aan deze wereldwijde competitie deden 200 studenten uit ruim 80 verschillende landen mee. Het Wereld Kampioenschap omvatte een meerdaags programma, waarin natuurlijk een test in Excel werd gemaakt en waarbij ook volop mogelijkheid was voor internationale contacten met andere leerlingen.

Story Musgrave (astronaut) was een van de sprekers, zijn levensverhaal was indrukwekkend en motiverend voor de studenten. Je kan bereiken wat je maar wilt: “Shoot for the stars”! Een dag in Disneyworld, zodat de docenten de tijd hadden om de test na te kijken, was ook een van de hoogtepunten. Deelnemen aan het WK was een unieke belevenis, leerzame ervaring en resulteerde uiteindelijk voor Laura in een uitstekende 8e plaats op het WK!

Op zowel het Anna Lyceum en de Anna Mavo hebben leerlingen de mogelijkheid om het talentprogramma Microsoft Imagine Academy te kiezen. Hierbij kunnen ze certificaten behalen in Word, PowerPoint, Excel, Outlook en HTML5.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk